söndag 15 maj 2016

Tal till konfirmanderna på konfirmationen i Lommaryds kyrka




Kära konfirmander!

Först vill jag tacka er för tiden vi har fått vara tillsammans. Vi har fikat, samtalat, läst Bibeln, lärt oss trosbekännelsen, lekt och sjungit. Vi har varit på läger, vi har samtalat om livet, om kärleken, om tio Guds bud. Vi har talat om att få förlåtelse och om att förlåta. Vi har bett tillsammans och vi har mötts i kyrkan på söndagarna. Tack för den här tiden!

För det andra vill jag säga: släpp aldrig taget om frälsarkransen. Jagpärlan ligger närmast Gudspärlan. Vad som än händer i livet så kan ni luta er mot Gud, lita på att Gud älskar er och vill ert bästa. Snart ska ni få era biblar. Där finns ett minnesord som lyder: Jag är med er alla dagar till tidens slut. Det är Jesus som säger dom orden. Jag är med er alla dagar, alla glada dagar, alla ledsna dagar, alla dom dagar då det mesta är jobbigt och alla de dagar då livet är underbart.

För det tredje vill jag säga: tänd ljus! Gud behöver er! Ni har alla fått gåvor, saker som just ni är bra på. Tänd ljus, be för kompisen som har det svårt, hjälp den som behöver hjälp, välj en väg i livet där ni gör skillnad, där ni kämpar för det goda och mot det onda. Ta emot kärlek från Gud och era närmaste (första kärlekspärlan) och räck den vidare till dem som behöver (den andra kärlekspärlan). Så blir livet meningsfullt.

Så, till sist: Nu har ni hittat stigen till kyrkan. En stig som ingen går på växer igen. Kom till kyrkan, kom med i KU, kom med som konfirmandassistent till hösten, var med i gudstjänsterna! Gå ofta på stigen så hålls den upptrampad och synlig för er och för dom som kommer efter.

Må Hjälparen, Guds goda Ande leda er på alla era vägar.



Inga kommentarer: